Pár kérdés a párkapcsolatokról

Használati utasítás férfiakhoz és nőkhöz című könyvét mutatja be Jávorkai Judit 2019. október 11-én pénteken délután fél 5-től Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében, előtte – az Országos Könyvtári Napok keretében – október 9-én, szerdán délután 5 órától az edelényi könyvtárban találkozik olvasóival a szerző.

„Miért gondoljuk, hogy egy párkapcsolat működtetéséhez elég csupán a testi vonzalom és a
szerelem? Tudjuk, hogyan működnek a nők? Tudjuk, hogyan működnek a férfiak? Tudjuk, milyen
ösztönös érzelmi igények, milyen pszichodinamikai törvényszerűségek és milyen kívülről generált elvárások irányítják azt a két embert, aki egymással együtt él vagy házasságot köt? Ezek nélkül az ismeretek nélkül nem olyan két ember egymásba kapaszkodása, mint egy páros vakrepülés? Nem
túl veszélyes ez? És vajon hogyan lehetne megelőzni ezt a veszélyt? – sorolja a kérdéseket Jávorkai Judit párkapcsolati szakértő a Használati utasítás férfiakhoz és nőkhöz című könyvének bevezetőjében. Hogy mindezekre választ kapjunk, abban segít ez a kötet és a személyes találkozás a szakemberrel.
Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus ajánlása szerint: „Biztos, hogy nem fogjuk mély gondolatok és erős érzések nélkül letenni Jávorkai Judit könyvét, és ezzel már el is indított bennünket, hogy felcsiholva az érdeklődésünket, a korábbinál sokkal aktívabban vegyünk részt a nemi, párkapcsolati és családi szerepeink újragondolásáról szóló párbeszédben. Holnap helyett ma. Számunkra fontos nőkkel és férfiakkal. Kezdjünk magunkkal: a könyv nagyban segít tisztázni saját pozícióinkat és hozzáállásunk mozgatórúgóit. Számomra külön kiemelkedő értéke a könyvnek, hogy a korszerű lélektan ’bio-pszicho-spirituo-szociális’ megközelítésével összhangban, a párkapcsolatok evolúciós, élettani, társas, érzelmi, kulturális, gazdasági és spirituális oldalait is megmutatja, ezzel is hitet téve a sokszempontúság mellett.”

Jávorkai Judit korábban megjelent könyei:
Lájfsztori – Megkésett okoskodások a pasikról és a kapcsolatokról
Lájfsztori 2. – Privát evolúció, avagy válaszok a miértekre