Megőrzött tudás címmel a Szerencsi Bonbon Kft. munkájáról, az itt készülő finomságokról, a kisüzem ünnepi nagyüzeméről közöl fényképes riportot a Magyar Krónika 2017. decemberi száma.
„Valamikor régen létezett Szerencsen és cukorgyár. Az ő gyermeke volt a csokoládégyár, amelynek desszertjei még New Yorkban is keresettek voltak a múlt század húszas éveinek végén. A százéves recepteket és a hozzájuk tartozó technológiai ismereteket ma már csak a Szerencsi Bonbon Kft. szakemberei őrzik. Nekik köszönhető, hogy a szerencsi csokoládé része lett a Nemzeti Értéktárnak” – kezdi írását a szerző, Nagy Ida. Majd sorra veszi a gyermekkor finomságait. Van itt minden: Konyakos meggy, Macskanyelv, Boci csoki, Melba és Párizsi kocka… Minderről bővebben a Magyar Krónikában.
Ez a lap is megtalálható a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A központi épületben (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.) keresse az I. emeleti folyóirat-olvasóban!